DIY: Hæklet brødkurv
Jeg lovede jo en DIY, når dette hækleprojekt blev færdigt. En enkelt havde vist gættet på en kurv, hvilket er ganske rigtigt – en brødkurv. Fremgangsmåden er ganske simpel selv for nye hæklere, og er du en lille smule hurtigt med nålen kan du vist lige nå at få en færdig til juleaften.
Materialer:
Jeg har brugt 4 nøgler bomuldsgarn til hele kurven og hæklet med dobbelttråd på nål nr. 3, for at få arbejdet til at blive tæt og stift i det. Det er også et godt projekt til at få brugt nogle af alle sine garnrester.
Start med at lave 4 luftmasker og saml dem til en ring med 1 kædemaske (km)
Hækl 6 fastmasker (fm) i ringen.
1. omg.: Tag ud i alle 6 fm.
2. omg.: 1 fm, 1 udtagn. Gentag hele omgangen rundt.
3. omg.: 2 fm, 1 udtagn. Gentag hele omgangen rundt.
4. omg.: 3 fm, 1 udtagn. Gentag hele omgangen rundt.
Fortsæt således med at øge antallet af fastmasker mellem udtagningerne tom. 20 fm, 1 udtagn (eller ønskede størrelse på bunden). Således bliver arbejdet rundt og fladt.
Stop herefter med udtagninger og fortsæt blot med at hækle rundt. Herved vil arbejdets sider automatisk “rejse” sig efterhånden som du får hæklet nogle omgange.
Jeg har på den første omgang uden udtagninger valgt at “vende” arbejdet og hækle den modsatte vej end tidligere, så fastmaskernes retside kommer på ydersiden af kurven.
Nu er det bare at fortsætte med at hækle rundt og rundt til du synes du har den ønskede højde på kurven.
Jeg har lavet 27 omgange til denne kurvs kant.
Herefter har jeg bukket kanten ned ca. på midten, for at gøre kurvens sider lidt mere stabile.
Og så er den ellers klar til friskbagt brød.
Hækletip: Laver du striber så kan det være en god idé at slutte hver farve af med en ekstra kædemaske. På denne måde forskubber striberne sig ikke helt lige så meget ellers.
Hej 🙂 Er en, som kan lure, hvad jeg gør galt – min bund buler helt vildt, og ligner nærmest starten på en bold. Vh Jep