Hjemmelavet is
I weekenden har jeg, blandt meget andet, haft gang i mit lille ismejeri. Når først jeg går i gang med at lave is, kan jeg godt have svært ved at begrænse mig i forhold til smagsvariationer, fordi jeg synes der er så uendeligt mange lækre ting, der kunne tænkes at smage godt sammen i en omgang stivnet fløde. Jeg holdt mig i weekenden dog til mine 2 all time favoritvariationer; mynte + pebermynte chokolade og marcipan + mørk chokolade.
Her får I min grundopskrift på en fantastisk is, som kan varieres i det uendelige.
Ismassen:
3 æggeblommer
60 gr. sukker*
1/2 liter piskefløde
Sukker og æggeblommer piskes til en luftig masse og heri blandes så den fyld man ønsker. Til mynte isen har jeg brugt:
En håndfuld friske mynteblade – hakket
200 gr. pebermyntechokolade – groft hakket
Til marcipan isen har jeg brugt:
Knap 200 gr. ren rå marcipan i mundrette klumper
200 gr. mørk chokolade – groft hakket.
Denne masse vendes så i den piskede fløde og så er isen faktisk klar til en tur i fryseren.
Man kan med fordel lige røre i isen en gang eller to inden den er stivnet helt. Men det er også lykkedes mig at få en ganske glimrende is ud af det, når jeg har glemt dette.
*Sukkermængden kan sagtens reduceres og jeg har også haft godt held med at udskifte sukkeret med sukrin, både helt og delvist. Men går man efter en helt sukkerfri og mere LCHF-agtig is, skal selvfølgelig også huske det i forhold til fyldet. Jeg har lavet nogle rigtig lækre LCHF variationer med hakket mørk chokolade (70%), lidt revet appelsinskal og helt fint hakkede mandler. Eller smeltet mørk chokolade. Eller bær. Eller…
Uhh…. Det ser lækkert ud. Tak for opskrift. Det må prøves :-)Kh Mette