Den lille håndværker

Årets kransekage

Siden vores gymnasietid er vi 3 veninder der har stået for at bage kransekage til vores fælles nytårsfest. Det er ganske hyggeligt og hvert år er vi enige om, at det er den flotteste og bedst smagende kage vi har fået bagt. I år er selvfølgelig ingen undtagelse, så i dag var Ida og jeg af sted for at bage årets kransekage.

Det er som sagt en tradition vi har ført siden gymnasiet, hvor vi lærte hinanden at kende. Allerede dengang sagde vi, at nå vi havde 10 års jubilæum med kransekagebagningen, ville vi lave et overflødighedshorn. Nu er der så bare lige det, at vi er sproglige studenter med matematik på C-niveau og mere eller mindre talblinde alle 3. Derfor endte vi også med sidste år at bage dette kæmpe overflødighedshorn (med en kampvægt på 2 kg!) i anledning af vores 10 års jubilæum, hvilket vi så på selve nytårsaften blev gjort opmærksomme på (af en af de matematiske drenge selvfølgelig) først er i år!

Så vi fik altså 9-års jubilæumshorn og i år har vi holdt os til det vi gør bedst (for det var ikke kun en håndværksmæssig, men i særdeleshed også en matematisk udfordring at lave overflødighedshorn), nemlig en helt almindelig opretstående kransekage.

Jeg fik desværre ikke billeder af den helt færdige kage for til sidst måtte jeg tage hjem for at få puttet Ida – ja nogle ting har alligevel ændret sig meget på 10 år. Men en smagsprøve blev det til og den smager som altid fortræffeligt – sprød i bunden og sej i midten. Det endelig resultat vil helt sikkert også blive dokumenteret og fremvist her på bloggen efter nytår.

Håber I alle vil få et sikkert og dejligt nytår med en masse skønne udsigter for det kommende år!

15

  • Imponerende! :-)Rigtig godt nytår til dig og dine!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Virkelig flot overflødighedshorn med wauw-faktor! Jeg er imponeret!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh hvor er i seje! Rigtig godt nytår. Vi ses helt sikkert her igen:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold da op hvor er i bare seje. Jeg troede først at det var jeres drøm/mål at bage hornet, da jeg lige køret ned over siden. Men jeg sidder nu dybt imponeret, meget flot håndværk! rigtig god tradition og flot at i holder sammen. Godt nytår til jer alle.Tina 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums hvor lækkert – rigtig godt nytår :0)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tihi – sjov historie! Jeg har netop selv kransekage i ovnen 🙂 smager sååå godt når det er hj. gjort.Lavede min første kransekage som overflødighedshorn, men kunne godt tænke mig at lave et STORT et… Det er virkelig flot lavet – Jeres!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er I altså gode…..må bøje mig i støvet – har nemlig netop her til aften bag min allerførste kransekage 🙂 Rigtig godt nytår

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wau, det er dælme et imponerende overflødighedshorn! Smukt (og svært) ser det ud. Jeres nytårs- og bagetradition lyder super hyggelig, og imponerende at I har holdt ved traditionerne i så mange år…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Herlig tradition og fantastisk flot kransekage:) godt nytår..Kh. Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Øj, hvor ser det bare lækkert ud…mums… 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke en hyggelig og sej tradition:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Se dét kalder jeg et overflødighedshorn…om det så er det niende eller tiende år. Who Cares :-)Rigtig Glædeligt Nytår

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det bare flot!Pyt skidt med det år til eller fra… Det er en bedrift der vil noget lige meget hvad!Godt nytår!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • hi hi den var god…lige som Fru Fernado Møghe, men da var familien da så flinke, at de ikke kommenterede det!!Men 9 eller 10 års jubilæum….den er godt nok flot, faktisk overdådig flot.Jeg ønsker jer en god aften/jubilæum.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • for hulan hvor er i seje!!!!!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den lille håndværker